EKSKLUZIVNA IZJAVA: BLAŽ KRAMER

  • 26/05/2020

Pandemijski odmor od nogometnih zelenic je bivši šampion, trenutno igralec prve postave FC Zurich Blaž Kramer preživel v Sloveniji, kjer je treniral tudi zraven naše članske ekipe. Za naš klub je podal kratko izjavo o svoji nogometni poti, dosedanjih izzivih in trenutni situaciji.

“Moram reči, da sem zelo zadovoljen z dosedanjo nogometno potjo. Seveda je tukaj vključenih veliko vzponov in padcev, ampak se iz tega veliko naučiš. Vedno sem si izbral nekako “težjo” pot, saj se mi zdi, da bolj kot premaguješ težje cilje, bolj ceniš svoj trud in to ti da zagon za nove izzive. Mislim, da se je najtežje prebiti iz Slovenije v tujino in se potem privaditi na nov način zivljenja. V tujini je veliko pritiska in moras se naučiti živeti s tem. V Wolfsburgu sem se zelo hitro navadil na nov ritem življenja in kar kmalu sem pokazal svoje nogometne kvalitete in z njimi opravičil prestop iz Aluminija.
Težko mi je bilo, ko sem si poškodoval gleženj, saj sem pred tem ravno trkal na vrata prve ekipe in bil blizu tudi podpisu nove pogodbe. Ko sem se po poškodbi po slabih šestih mesecev vrnil, se je bilo najtežje priključiti ekipi, saj smo bili ravno v nizu 24 neporaženih tekem. Težko je bilo pridobiti nazaj zaupanje celotne ekipe in strokovnega vodstva. Kasneje smo z ekipo postali prvaki Regionalige.

Nato sem naredil prestop v FC Zurich, kjer trenutno igram. Tukaj mislim, da je nastopil najtežji trenutek moje kariere. Začeli smo namreč zelo slabo in na 10 tekmah nisem zabil gola. Občutil sem medijski pritisk in pritisk navijačev kluba, s tem se je bilo res težko spopasti. Ko slišis, da se govori, da si najslabši transfer poletja, me je vse skupaj malo prizadelo. Ampak sem se vedno zavedal iz kakšnega testa sem in tako sem naslednjih 5 tekem zadel na vsaki tekmi in s tem se mi je iskreno odvalil kamen od srca. V Zurichu se drugače počutim odlično. Navadil sem se tudi na njihov “razkošni” slog življenja.

Vsebina treningov, ki sem jih naredil s člansko ekipo Šampiona se mi zdi odlična, saj imajo vse vaje neko vsebino, ki jo potrebuješ kot nogometaš: preventiva pred poškodbami, pridobivanje na fizični kondiciji, hitrosti. Trenutno se vsi spopadamo z koronavirusom in mislim, da je prva stvar, da vsi ostanemo zdravi, saj je zdravje ključnega pomena v nogometni karieri. Fantje nikoli ne obupajte nad svojimi sanjami in cilji, ki jih imate. Trdo delo je vedno poplačano!

Mislim tudi , da ime samo pove, kaj si mislim o NK Šampion, nosi namreč jasno spročilo – biti Šampion, rojeni zmagovalec!”

Blaž, hvala za tvoj čas in veliko športnih uspehov še naprej!

DELITE S PRIJATELJI: