Zahvala ob 25-letnici NK Šampiona

  • 12/05/2020

»KLUB JE BOGAT TOLIKO, KOLIKOR ZADOVOLJSTVA JE DAL SVOJIM IGRALCEM PREKO TRENERJEV IN OSTALIH STROKOVNIH SODELAVCEV«

Trenerji so poleg igralcev, daleč najbolj pomemben in potreben deležnik v naši filozofiji kluba. Zakaj? Preprosto zato, ker so oni tisti, ki skupaj z našimi igralci sprovajajo proces načrtne vadbe, v varnem okolju na praktično dnevnem nivoju. Skupaj potem predstavijo svoje izdelke, tekme ob vikendih, staršem, gledalcem, medijem in pokroviteljem. Trenerji so tisti, ki so največkrat navduševali, motivirali, grajali, sočustvovali in izobraževali igralce od katerih so nekateri dosegli tudi nivo profesionalnega igralca.

Prvi trenerji poleg ustanovitelja in investitorja Žilnik Janija so bili Rotar Matej, malo kasneje so se priključili Toni Mihalič, Pikl Miran in Vidmar Zvone. Skupaj so orali ledino nogometne šole Mali šampion v času, ko se je igranje nogometa v Sloveniji za mlajše od 10 let šele uvajalo. Mihalič in Pikl sta po malo premora ponovno vključena v naš aktualni trenerski team.

Teoretičnih vsebin za najmlajše je bilo na začetku na razpolago zelo malo, so pa trenerji zato z nadobudnimi igralci praktično izmenjavali občutke in se skupaj učili in napredovali. Poleg omenjenih trenerjev so v začetku temelje nogometne šole postavljali še naslednji dolgoletni trenerji: Majal Bojan, Šnabl Matjaž, Kozmelj Marjan in trener Milašin Milovanovič, ki je kot edini od večine trenerjev že imel precej izkušenj z delom z mladimi v drugem celjskem klubu in pa izkušeni vratar in  trener vratarjev Štancar. V začetnem obdobju so kot trenerji sodelovali tudi  bivši izredni igralci NK Kladivarja Koren Zlatko, Savić Goran, in Bevc Bojan. Svoj delež v tem obdobju sta pridala še Jelen Reni in Grajžl Stanko.

Čeprav so se trenerji priključili v različnih obdobjih in so bili prisotni od leta dni do več kot 10 ali 15 let, pa je vsak od njih pustil svoj pečat v klubu in vsak od njih je zaslužen, da smo postali po kriterijih Nogometne zveze skupaj z NK Gorico najboljša nogometna šola v letu 2011. Odličnim rezultatom v obdobju od 2007 do 2011 je kot trener v različnih kategorijah pripomogel takrat izredno mlad, danes pa že prekaljen trener Arčan Bojan. Bojan pa je leta 2007 v klub povabil tudi trenerja vratarjev Kališka Borisa, ki je z nami še danes.

V zadnjem desetletju našega delovanja pa smo se v trenerskem kadru še okrepili z nekaterimi perspektivnimi in izkušenimi trenerji z najvišjimi licencami : Vasić Predrag, Marjanovič Marjan, Jankovič Alen, v zadnjih letih še Jovanović Stevo in Oskar Drobne, ki so klubu dodali izkušnje in novo znanje.

Od strokovnih sodelavcev je treba omeniti vsekakor v prvi vrsti našo vsestransko Demšar Sašo, ki je najprej opravljala vlogo starša, kaj kmalu pa se nam je priključila kot fizioterapevtka in ena prvih kondicijskih trenerjev. Poleg Saše je v zadnjih letih pokrivala področje fizioterapije tudi Pfeifer Tadeja, obe skupaj pa vseskozi skrbita tudi za dobro razpoloženje v klubu. Zdravniško službo vrsto let vodi dr. Čretnik Andrej, ki se je prav tako kot starš kasneje prelevil v našega zdravstvenega svetovalca, predavatelja in rešitelja večjih zdravstvenih problemov.

Vzdrževanje in ekonomat si brez Jankovič Mirota ne moremo predstavljati. V zadnjem obdobju smo mu morali urediti občasno pomoč, saj je obseg dela res postal prevelik za enega človeka.

Ob jubileju je potrebno omeniti še Džaferovič Esada, Kavko Dejana, Baskero Darkota in Pfeifer Klavdija, ki so v klubu pokrivali področja tehničnega suporta. Križnik Boris je prav tako najprej kot starš nato pa tudi kot trener in v zadnjem obdobju kot PR pokrival različna klubska področja.

V tem zapisu se je nemogoče prav vsem zahvaliti poimensko. Je pa prav vsak pozameznik pristavil svoj kamenček v mozaiku kluba. In vsi skupaj smo lahko in moramo biti ponosni na opravljeno delo do sedaj.

 

 

DELITE S PRIJATELJI: