Ekskluzivni intervju: Miha Goropevšek

  • 26/04/2020

Za vas imamo ekskluzivni intervju z bivšim šampionom Mihom Goropevškom, ki trenutno igra v zelo aktualni beloruski ligi za ekipo Dinamo iz Minska. Zaupal nam je nekaj o svojem času v našem klubu in našim članom podal nekaj vzpodbudnih besed.
Miha, hvala in veliko uspeha še naprej!

1. Letos maja NK Šampion praznuje 25let. Od tvojega 14 leta do 21 leta si bil član ekipe NK Šampion. Osvojil si naslov prvaka Slovenije u15, uvrstil si se v 1. mladinsko in kadetsko ligo Slovenije, prav tako pa si zaigral s člansko ekipo v 2. slovenski nogometni ligi. Oblekel si tudi dres slovenske reprezentance u15. Kaj ti je od vsega tega najbolj ostalo v spominu?

Vsekakor je v spominu ostalo veliko dogodkov in doživetij. Vse našteto so lepi spomini in dosežki na katere sem ponosen. Spomnim se obdobja, ko smo postali prvaki Slovenije U15, ampak bolj kot sam potek tekmovanja imam v spominu nekaj drugega. Spomnim se povezanost med vsemi prisotnimi – Igralci, trenerji in starši. Fenomenalna atmosfera, ki je omogočala da smo uživali na igrišču in izven igrišča.

2. Kdo ti je kot trener osebno pomagal največ pri tvojem razvoju k profesionalnem igralcu?

V obdobju, ki sem ga preživel v Šampionu sem sodeloval z večimi trenerji. Bojan Arčan, Predrag Vasič, Jani Žilnik, Bojan Majal, Marjan Kozmelj in ostali… Vsak od njih mi je pomagal pri razvoju in vsem bom vedno hvaležen. Vsekakor pa sem največ časa sodeloval z Janijem Žilnikom in verjamem, da sem od njega prejel največ znanja in informacij, ki so mi kasneje omogočale doseči profesionalno raven.

3. Trenutno si član Dinama iz Minska, s tabo sta zdaj tudi žena Valeriia in hčerka Felisia, vrsto let pa si igral v Ukrajini, nekaj pa tudi na Poljskem. Kje ti je bilo najlepše?

Največ časa sem preživel v Ukrajini pri klubu Volyn Lutsk. V tem obdobju sem si tam ustvaril družino, ki me spremlja na vsakem koraku. Spoznal sem veliko dobrih ljudi s katerimi sem še danes v kontaktu in posledično se bom vedno rad vrnil v Ukrajino.

4. Ker se belorusko prvenstvo še igra, je zato toliko bolj zanimivo tudi za ostalo Evropo. Kako bi primerjal ligo s slovensko? Ukrajinsko?

Definitivno je trenutno zanimanje za ogled beloruskega prvenstva na vrhuncu. Mislim, da se tako v Sloveniji kot v Ukrajini igra bolj napadalen in kombinatoren nogomet. Večina beloruskih ekip se odloča za bolj obrambeni nogomet z iskanjem priložnosti preko protinapadov. Vsekakor pa je tudi v Belorusiji kar nekaj kvalitetnih ekip.

5. Kaj bi na kratko svetoval našim članom in ostalim mladim igralcem v klubu?

Dovolite trenerjem, da vam pomagajo na poti do zastavljenih ciljev. Bodite samozavestni. Ne bojte se napak, iz njih se največ naučite. Srečno!

6. Sporočilo za starše, trenerje?

Otrokom je pomembna vaša podpora. Verjemite v njih tudi, ko ne gre vse po načrtu!

DELITE S PRIJATELJI: